Wat komt er kijken bij het poseren voor Fotobodyart?

Omdat ik regelmatig krijg van mensen die willen poseren vertel ik hier hoe het bij het poseren voor mijn kunst gaat en ik vertel wat bij het maken van mijn kunst mijn uitgangspunten zijn.

Wie kunnen er model worden ?

In principe kan iedereen model worden bij Fotobodyart, ik werk graag met mensen zoals je ze overal tegenkomt als model dus bijvoorbeeld jong, oud dik, dun.
En zoals bijna overal is hier ook een maar, ik ben niet op zoek naar modellen die zich hebben “geperfectioneerd” met grote tatoeages of door plastische chirurgie (noodzakelijke plastische chirurgie valt hier natuurlijk niet onder).
Voor mij is het belangrijk is dat ik wat ik maak mooi vindt, dat het mij blij maakt en bij “geperfectioneerde” lichamen heb ik daar moeite mee, sorry.

Poseren, hoe gaat dat?

In mijn kunst wil ik graag meer van het model te laten zien dan alleen de buitenkant, daarom is het voor mij belangrijk dat we, voordat ik gaan fotograferen, eerst een gesprek hebben waarbij we elkaar iets beter leren kennen.

Na het gesprek vraag ik het model en verklaring te tekenen waarin staat dat ik de foto’s mag gebruiken om mij kunst te maken (en de kunst te mogen publiceren, exposeren en verkopen enz)
Daarna maak ik een aantal opnamen van het model en ook een aantal detail opnamen van het lichaam van het model, deze details gebruik ik later vergroot en ingekleurd als voorgrond en achtergrond van het kunstwerk.

Tot nu toe heb ik meestal mensen als model gehad die nog niet eerder naakt hadden geposeerd wat dan beste een hele stap is.
Dit was samen met het feit dat ik gratis met de trein kan reizen een reden om de opnamen in de voor het model vertrouwde thuisomgeving te maken.

Wat gebeurd er na de fotoshoot?

Na de fotoshoot ga ik van de foto’s de kunstwerken (mijn collages van het naakte lichaam) maken, dit kan wel even duren…
Als ik klaar ben met het maken van de kunstwerken maak ik opnieuw een afspraak met het model waarbij ik op de laptop laat zien wat ik heb gemaakt.
Ik hoor dan graag wat het model van de kunstwerken vindt en het model kan dan een kunstwerk uitkiezen wat ik dan laat afdrukken en naar haar/hem verstuur.

En dan?

Daarna vindt ik het leuk om soms nog eens van een model te horen weke hij/zij reacties heeft gehad op het kunstwerk.
Ook heb hebben verschillende modellen enige tijd na de eerste keer nog eens geposeerd.

En hoe nu verder?

Als je nog vragen hebt of je wilt aanmelden is kan je het contactformulier gebruiken maar het is veel makkelijker om te bellen 06-249 637 19 (of je stuurt een bericht met je telefoon nummer en de tijden waarop ik je kan bereiken en ik bel je dan)

Fotobodyart Fotokunst

Forel 290
3824 LG Amersfoort
Tel.:06-249 637 19
Contactformulier

Fotobodyart verzamelt geen gebruikersgegevens en legt ook geen gebruikersgegevens vast.